Κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στη Δυτική Οχθη και Ιερουσαλήμ

Διοικητής της Σαράγια Αλ-Κούντς στη Τζενίν Φαρούκ Σαλάμεχ

Στις 3 Νοέμβρη χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στη κηδεία του διοικητή της ένοπλης πτέρυγας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Τζενίν, Φαρούκ Σαλάμεχ. Ο Φαρούκ σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ήταν υπεύθυνος για την εκτέλεση αξιωματούχου της ισραηλινής αντικατασκοπείας. Η Σαράγια Αλ Κούντς, η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ ανακοίνωσε οτι η δολοφονία του διοικητή της δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο Σαλάμεχ φέρεται να είχε σχέσεις με τη Φωλιά των Λεόντων την νέα οργάνωση που πρωτοεμφανίστηκε δημόσια στις 2 Σεπτέμβρη στη Νάμπλους.

Την ίδια μέρα ισραηλινοί έποικοι και ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον παλαιστίνιων σε Δυτική Οχθη και Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα άλλους τρεις νεκρούς μέσα σε μια μέρα. Οι νυχτερινές επιδρομές του ισραηλινού στρατού είχαν ως αποτέλεσμα 17 απαγωγές παλαιστίνιων στα κατεχόμενη εδάφη. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη μικρή πόλη Μπέιντ Ντούκο, βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ. Οι νεολαίοι της πόλης επιτέθηκαν στους εισβολείς εκτοξεύοντας πέτρες, καίγοντας λάστιχα και ρίχοντας πυροτεχνήματα. Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό.  Ο Μαχμούντ Ραγιάν, 42 ετών δολοφονήθηκε με σφαίρα στην καρδιά. 

Την ίδια στιγμή, ισραηλινοί έποικοι πραγματοποίησαν πογκρόμ στην παλαιστινιακή πόλη Μπέιτ Ικσα στην Ιερουσαλήμ κάνοντας εκκλήσεις για απέλαση των αράβων. Λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 9 το πρωί, οι ισραηλινές δυνάμεις στη Ραμάλα εισέβαλαν στην πόλη Αλ-Μπίρχε προκειμένου να κατεδαφίσουν το σπίτι μιας παλαιστινιας. Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές δυνάμεις στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ πυροβολούσαν έναν νεαρό άνδρα κοντά στις πύλες του τεμένους Αλ Άκσα.

Στο προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν έπεσε νεκρός από τα ισραηλινά πυρά και ο παλαιστίνος έφηβος Μοχάμεντ Κλουφ. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη ο αριθμός των νεκρών παλαιστίνιων που δολοφονήθηκαν από τους ισραηλινούς κατακτητές ανερχόταν σε 197 από την αρχή του έτους. Μόνο στη Δυτική Οχθη δολοφονήθηκαν 31 παλαιστίνιοι τον Οκτώβρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού