H αντίσταση απλώνεται στη Δυτική Οχθη

Ιμπραχήμ Ναμπούλσι, το λιοντάρι της Νάμπλους

Πάνω από είκοσι μέρες κράτησε η ασφυκτική πολιορκία της Νάμπλους από τον ισραηλινό στρατό προκειμένου να εξαρθρωθούν οι πυρήνες της Φωλιάς των Λεόντων, μιας ενιαιομετωπικής συσπείρωσης παλαιστίνιων μαχητών που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Η πολιορκία θύμιζε τις μέρες της Δεύτερης Ιντιφάντα. Η οικονομία της πόλης νέκρωσε απότομα και οι κάτοικοι της πόλης δέχτηκαν τους διαρκείς εξευτελισμούς των ισραηλινών κατακτητών, την τρομοκρατία, προκειμένου να λυγίσουν και να υποχωρήσουν έναντι του κατοχικού ζυγού, παραδίδοντας τους μαχητές.

Η οργάνωση έχει ήδη μπολιάσει με το αίμα των πρώτων στελεχών της την ανάγκη για μαχητική ένοπλη οργάνωση στη Δυτική Οχθη. Από δεκάδες παράνομους πυρήνες αρχές του χρόνου με καταδρομικές επιχειρήσεις σε ισραηλινά στρατιωτικά μπλόκα και σε καταυλισμούς εποίκων που λυμαίνονται τους πόρους των παλαιστινίων και με μυστική οργανωτική ανάπτυξη και ζύμωση μυρμηγκιού, χιλιάδες παλαιστίνιοι τη στηρίζουν πλέον δημόσια, αψηφώντας το φόβο. Εκατοντάδες νέοι σπεύδουν να συνδεθούν με τον παράνομο μηχανισμό της.

Ενας από τους αρχηγούς της οργάνωσης, ο Ιμπραχήμ Ναμπούλσι έκανε την αρχή προκειμένου να απευθυνθεί με το πρόσωπό τους στους συμπατριώτες του. Γιατί η αντίσταση είναι οι εκατοντάδες μαχητές, απλοί άνθρωποι που έχουν όνομα και τη δική τους προσωπική ιστορία και τα δικά τους προσωπικά βιώματα. Εμπειρίες οργής και αγανάκτησης εναντίον της ισραηλινής κατοχής που διατηρεί την Παλαιστίνη κατακερματισμένη και λαβωμένη.

Πλην, όμως, ξέρουν πολύ καλά ότι αποτελεί ύψιστη αρετή να παραμένουν ανώνυμοι σε πολύ δύσκολες συνθήκες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τους χαφιέδες και το σύστημα παρακολούθησης και κατασκοπείας της Σιν Μπετ. Για να υπάρξει συνέχεια στο τιτάνιο έργο τους.

Ο Ναμπούλσκι θυσιάστηκε μαζί με άλλους συντρόφους του για τη προσέλκυση χιλιάδων νέων μαχητών. Οι δήμιοι του Ισραήλ θριαμβολογούν γιατί εξόντωσαν ορισμένους από τους πρώτους και τους ανώτερους. Τη θέση τους θα πάρουν χιλιάδες νέοι αφοσιωμένοι στην υπόθεση της λευτεριάς.

Αλλωστε ο Ναμπούλσι ήταν μόλις 18 χρονών

 στο επόμενο η ιστορία της Φωλιάς των Λεόντων

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού