Απλά μαθηματικά για πανικόβλητους φωστήρες

Αποτελέσματα στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών

Αυτή την περίοδο πέρα από την αποκαλήθωση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνείδηση των εργαζομένων πραγματοποιείται παράλληλα και ένα άλλο φαινόμενο στους "εκτος των τειχών" αριστερούς. Η αποκάλυψη της πολιτικής τους γύμνιας. Επειδή κατέρρευε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα έβαψαν μαύρα

Ξέχασαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιωδώς δεν διαφέρει σε τίποτα από τη ΝΔ. Σκληρά αντιλαϊκά μέτρα εφήρμοσε και αυτός. Πήρε τη σκυτάλη απο τη ΝΔ για να εφαρμόσει το δικό του, 3ο μνημόνιο. Ξέχασαν ότι πάντα στις εκλογές γίνεται μεταφορά μικροαστικών στρωμάτων από το ένα κόμμα στο άλλο. Υπό αυτό το πρίσμα, υποτιμούν ύποπτα τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για το χαράτσι στους ελευθεροεπαγγελματίες και βέβαια τις δηλώσεις Φωτίου: ότι η μεσαία τάξη πρέπει να πληρώνει για παροχές υγείας, παιδείας και κοινωνικού κράτους και ότι τα μέλη της ξεκινάνε με εισόδημα...5000 ευρώ το χρόνο!!! Ακούτε χριστιανοί με 5000 ετήσιο εισόδημα δεν είσαι χαμηλόμισθος πάμφτωχος εργάτης, αλλά...μεσαία τάξη. Δηλαδή το αφορολόγητο πρέπει να πέσει στις 5000 σύμφωνα με τη Φωτίου!!!! 

Ναι αυτές οι δηλώσεις πιθανότητα λειτούργησαν ως καταλύτης στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και στην μετακινηση μικροαστών ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, που ήθελαν να βεβαιωθούν οτι δεν θα βγει με τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει τέτοια μέτρα. Και γιατί όχι σε τμήμα εργατών που τρομοκρατήθηκαν.

Αλλά για τους μικροαστούς φωστήρες μας της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Και τι δεν επιστράτευσαν για να μας πείσουν οτι έχουμε δήθεν συντηρητική στροφή της κοινωνίας. Μάθαμε ότι στις εργατογειτονιές κατίσχυσε ο Κούλης. Αυτό βέβαια είναι ψέμα. Ο Κούλης στις εργατογειτονιές βγήκε απλώς πρώτος, επειδή ξεφούσκωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Β2' Εκλογική Περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών που αποτελείται από τους κάτωθι Δήμους: Δήμος Περιστερίου, Ιλίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας, δηλαδή τις κατεξοχήν εργατογειτονιές της Αθήνας, η ΝΔ έχει απλά πρωτιά σε ψήφους, δεν έχει πλειοψηφία.

Τώρα αφού επισημαίνουμε αυτά, ας δούμε μερικά πράγματα για τις νέες εκλογές που έρχονται.

Πρώτον, είναι φανερό ότι με τις συνεχείς δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ελεεινολογούν τον λαό μας για τις επιλογές του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει κι άλλες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους στην αναμέτρηση του Ιούνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον ξεφουσκώνει και μας τελειώνει. Καλό αυτό. Δεν υπάρχει ο πόλος της κοινωνικής δημαγωγίας του συστήματος για να συγκρατήσει την εργατική τάξη απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που έρχονται, τόσο λόγω κρίσης, όσο και της λήξης της περιόδου χάριτος της πανδημίας (πρέπει πλέον η χώρα να παρουσιάζει σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα)

Δεύτερον, όσοι μετακινήθηκαν από ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ ή όσοι επανήλθαν στη ΝΔ παρότι ήταν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, αλλά τρομοκρατήθηκαν από τις δηλώσεις της Φωτίου και του Κατρούγκαλου, δεν είναι σίγουρο οτι θα ξαναψηφίσουν ΝΔ. Δεν έχουν πλέον να φοβηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να γίνει κυβέρνηση. Το παραμυθάκι ότι οι πάντες πήγαν να ψηφίσουν ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι των μίντια που στηρίζουν σε αυτή τη φάση τη συγκρότηση ενός κραταιού "συντηρητικού" πόλου μέχρι να σχηματιστεί ο έτρος "προοδευτικός". Το παραμυθάκι αυτό δεν το χαύει κανείς εκτός από τα χάπατα των "αριστερών" επιτελείων που έχουν βαλτώσει στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό.

Τρίτον, ο Κούλης θα μπορούσε να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, έστω να τη διερευνήσει. Δεν το έκανε. Ηθελε παντοδυναμία. Δείχνει αλαζονεία. Τα ΜΜΕ ξεσαλώνουν. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, λοιπόν, δεν είναι σιγουρο ότι θα περπατήσει το στόρυ των μίντια. Μπορεί να γινει ακριβώς το αντίθετο. Ο Κούλης να φτάσει στο όριο της αυτοδυναμίας. Με 38% ως ποσοστό και 5% όλων των κομμάτων εκτός βουλής  (δείτε παράδειγμα 2, στο άρθρο του Αλεβιζάτου) ο Κούλης δεν έχει αυτοδυναμία στην ενισχυμένη αναλογική. Στις εκλογές του Μάη το ποσοστό των κομμάτων ήταν 16% εκτός βουλής. Αυτό θα περιοριστεί σημαντικά. Μια σειρά από κόμματα όπως Κωνσταντοπούλου, Νίκη, μη δούμε και Βαρουφάκη (αν οι ψήφοι του δεν μεταφερθούν μαζικα προς Περισσό και Κωσταντοπούλου) πιθανότατα θα μπουν στη Βουλή. Ο Βελόπουλος θα ενισχυθεί κι άλλο, αφού τα ακροδεξιά αποκόμματα του εξωκοινοβουλίου ήδη διαλύονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού