ευτυχώς ρε σεις που δεν κάνετε σχόλια :-) ... Αφιερωμένο το τραγουδάκι.

 

από κλάσικ (πιά) βρετανική εργατική μπάντα και στην υγειά σας από το αγαπημένο στέκι του φίλου μου Σαλβαδόρ, εξαρχειώτικο Ρίσκο :-)

Βασ....ου εγώ πάντα ίσος προς ίσο μιλάω. Αλλοι με υποτιμούν και θα το μετωνιώσουν ;-). 

Αυτό το ΣΚ θα έχουμε το επόμενο σημείωμα για τον ισπανικό εμφύλιο και εννοείται το οικονομικό που έχω υποσχθεί μπαίνοντας πια μέσα στους εθνικούς λογαριασμούς των ΗΠΑ. Εδώ δεν θα κοπιάρουμε καραγκιόζηδες τριτοκοσμικούς της σειράς όπως κάνει ο Κορδάτος ή η Αντεπαναστατική Ανοικείωση της ανθρωπότητας. Εδώ θα σπάσουμε το κεφάλι μας να μάθουμε μαρξισμό και πολιτική οικονομία.

Μη ξεχνάτε φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισες ότι δουλεύουμε μεσοβδόμαδα για τον επιούσιο. Οπότε να έχετε υπομονή.

Επίσης, να έχετε υπόψη στη μακρά μας διαδρομή (ανάγνωσης, γραψίματος και οποιασδήποτε αλληλεπίδρασης προκύψει) θα σας μάθω (και θα μάθω δηλαδή, ή μπορει και να μου μάθετε) πως υπολογίζουμε το ποσοστό κέρδους, γιατί πρέπει να συντρίψουμε και τους μαρξίζοντες τύπου Μηλιού (αυτόν ντε που οψίμως προσεταιρίστηκε ο Περισσός) που γράφουν 

α) ότι δεν ισχύει ο νόμος της αξίας, προσοχή, γράφει ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ, όχι σαν τους ναρίτες που τα έχουν μπουρδουκλώσει όλα και νομίζουν ότι δεν ισχύει τα τελευταία χρόνια, επειδή πείστηκαν από την... αυτοκρατορία του Νέγκρι. Προφανώς και ο νόμος της αξίας ισχύει. Απλώς θα αποδείξουμε για αλλη μια φορά πόσο φελλοί είναι όσοι κοπιάρουν οπορτούνες και αναθεωρητές.

β) ότι δεν πάρχει σημαντική πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους. Ηδη βέβαια έχουμε δείξει πως ΟΝΤΩΣ υπάρχει σημαντική πτωτική τάση και ότι αυτή συνδέεται με τη χαμηλή κεφαλαιακή απόδοση στη Δύση (καλά αυτός ο Μηλιός πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς μετράει) αλλα θα το δούμε πολύ πιο αναλυτικα και θα δούμε και ποιος ανέδειξε πρώτος τη σύνδεση μεταξύ ποσοστού κέρδους και κεφαλαιακής απόδοσης: ο γαμπρός του Μαρξ, ο αγαπημένος μας επαναστάτης γάλλος Λαφάργκ. Επίσης θα δούμε οτι αυτά οι αστοί τα έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους και πάντα τα είχαν δηλαδή.

υγ: το προηγούμενο απλώς το έβαλα για όσους γνωρίζουν ποιος είναι ο Λυσιέν στα νιάτα τους στο ιντυ. Αρα γνωρίζουν και εμένα. Μη φοβάστε είμαι τεμπέλης δεν κάνω για διηγήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού