Περί πρακτορολογίας ο λόγος

 Νίκος Ζαχαριάδης, ο ηγέτης της τάξης του.

Μετά το 1949, την ήττα δηλαδή του ΔΣΕ, στελέχη του ΚΚΕ, η πλειοψηφία των οποίων ευθύνεται πρώτα και κύρια για την πλήρη ευθυγράμμισή του ανώτατου στελεχιακού δυναμικού του κόμματος στην πολιτικη υποταγής του Σιάντου στους βρετανούς, δηλαδή στην πολιτική που οδήγησε στη Βάρκιζα, αποφάσισαν να συγχρονιστούν και να επιτεθούν στο Ζαχαριάδη.

Η γενική ιδέα της επίθεσης ήταν ότι το ΚΚΕ δεν έπρεπε να σηκώσει τα όπλα το 1946, ότι αν πήγαινε σε εκλογές θα κέρδιζε ένα σεβαστό ποσοστό και όλα θα έβαιναν καλώς (ή σχετικά καλώς) όπως στη Γαλλία ή την Ιταλία. Η αντίδραση τότε θέριζε αγωνιστές στα χωριά και οι εκλογές στην πράξη φάνηκαν ότι ήταν κάλπικες, αφού το αποτέλεσμα της αποχής ήταν της πλάκας. Κι, όμως, αυτά τα θρασύτατα τομάρια που έβαλαν την υπογραφούλα τους στις πιο επαίσχυντες συμφωνίες προδοσίας και ξεπουλήματος ζήταγαν και τα ρέστα, από το φυσικό ηγέτη του ΚΚΕ, που παρέλαβε το κόμμα από την απόλυτη ανυποληψία και σε ένα χρόνο το οδήγησε ξανά στην ένοπλη αναμέτρηση, αφού πρώτα το ΚΚΕ είχε εξασφαλίσει ευρύτατη στήριξη στο λαό κόντρα στη δημαγωγία του κέντρου και την άγρια τρομοκρατία των δοσίλογων που ενεργούσαν υπό την πλήρη ανοχή της κεντρικής κυβέρνησης.

Η αστική προπαγάνδα προσεταιρίστηκε αυτούς τους δεξιούς οπορτουνιστές που χαντάκωσαν το κίνημα δυο φορές, μια στη Βάρκιζα και μια στην διάλυση του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ και στην ανατροπή της επαναστατικής στρατηγικής του κόμματος μετά την επέμβαση των χρουτσφικών και την καθαίρεση του Ζαχαριάδη το 56, προκειμένου να παρουσιάσει τον Ζαχαριάδη σαν αδίστακτο εξουσιαστή. Αρκετούς -λένε- τους έβγαλε χαφιέδες και αυτό λένε είναι ίδιον....σταλινικής τακτικής.

Αν πιάσουμε τον Σιάντο, o πρώτος που τον έβγαλε χαφιέ, ήταν ο ίδιος ο Βελουχιώτης όταν αποφάσισε να σηκώσει μόνος του τα όπλα, αφότου βέβαια πρώτα ως ηγέτης του ΕΛΑΣ είχε υπογράψει την παράδοση των όπλων των στρατιωτών του. Ο τρόπος που πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις, το πως έγινε η διάταξη των δυνάμεων του ΕΛΑΣ αφήνοντας χώρο στους βρετανούς να ελιχθούν πλήρως και να επικρατήσουν στην Αθήνα, ακόμη και η ίδια η Βάρκιζα, που δεν ήταν ένας συμβιβασμός αλλά μια ύπουλη συνθηκολόγηση σε βάρος του εαμικού κινήματος, είναι αρκετά ύποπτες. Βρωμάνε προδοσία απο μακριά.

Ο πρώτος που τόλμησε να χρησιμοποιήσει την πρακτορολογία, όμως, δεν ήταν ο Ζαχαριάδης. Ηταν ένας από τη θλιβερή παρέα των οπορτουνισταράδων, ο ίδιος ο Βαφειάδης, ο πρώτος ηγέτης του ΔΣΕ που ξηλώθηκε γιατί έκανε του κεφαλιού του, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του κόμματος. Οι επιστολές του πλέον προς το ΠΓ του ΚΚΣΕ έχουν βγει στη φόρα και όσοι ανόητοι ως σήμερα αναπαρήγαγαν τις γελοιότητές του (οτι και καλά ο ΔΣΕ έπρεπε να παραμείνει αντάρτικος στρατός στης Πίνδου της βουνοκορφές) θα ανακαλύψουν ότι καταλογίζει πρακτοριλίκι στο Ζαχαριάδη, επειδή ....ξεκίνησε τον ΔΣΕ, το λαϊκό επαναστατικό πόλεμο δηλαδή που έβαλε τέλος στο όνειδος της Βάρκιζας.

Οι νεότεροι σύντροφοι και νεότερες συντρόφισες δεν έχετε ζήσει το ζόφο του πασοκισμού. Τότε που όλοι προσκυνούσαν τα κουτσομπολιά, τις διαδόσεις και τις αθλιότητες της Ελλης Παππά και του κύκλου της. Οι δε ηγήτορες της εξωκ. αριστεράς (ο Περισσός απλώς δεν ασχολείτο, διότι όσοι διέλυσαν το επαναστατικό ΚΚΕ ζούσαν ακόμη) τα κατάπιναν όλα αμάσητα. Αυτοί που ένας να διαφωνήσει με το μαγαζάκι τους και να φύγει καταγγέλοντάς τους για οπορτουνισμό, αρχηγισμό, τελοσπάτων κάτι πολιτικό, θα τον βγάλουν ακαριαία χαφιέ και πράκτορα, τολμούσαν να γράφουν και να διαδίδουν του κόσμου τις μαλακίες για τον βασικό επαναστάτη ηγέτη της εργατικής τάξης στην Ελλάδα. Αυτοί οι ξιπασμένοι αρχοντοχωριάτες που ένα τυράκι τους πέταξε ο τσιπράκος και έτρεξαν τζάμπα νερουκοβαλητές στον θεατρικό θίασο με τίτλο "σκληρή διαπραγμάτευση" είχαν πολύ μεγάλη γλώσσα τότε. Μα για μια στιγμή, να εξετάσουμε όλα και να τα διασυνδέουμε. Πώς γίνεται οι νεροκουβαλητές του Τσίπρα να είναι αυθάδεις ακόμη και απέναντι στο Σιάντο ή τον Ζεύγο που είχαν να αναμετρηθούν με την μια αυτοκρατορία μετά την άλλη;

Ας βγάλουν τον σκασμό, λοιπόν, όσοι επικαλούνται την ηθική και έχουν την φωλιά τους λερωμένη πολλάκις. Τους εργαζόμενους τους νοιάζει ποιος είχε δικιο στον αγώνα και στην πάλη και ποιος χαντάκωσε. Οταν κάποιος υψηλά ιστάμενος σε κλιμάκια αρχίζει να σε χαφιεδίζει τόσο πρόστυχα, πρέπει να παίρνεις τα μέτρα σου. Και καλά έκανε και τα πήρε ο Ζαχαριάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού