Ψαλίδι... σεκταριστικό και κοντόθωρο στο ιντυμίντια για τον ισπανικό εμφύλιο

Για αρκετές μέρες τα σημειώματα για τον ισπανικό εμφύλιο ήταν ανεβασμένα στη Βιβλιοθήκη του ιντυμίντια. Ξαφνικά...εξαφανίστηκαν. Οποιος γκουγκλάρει θα βρει τον τίτλο της ανάρτησης στο ιντυ από τη μηχανή αναζήτησης του google και βέβαια θα βρει το περιεχόμενο της ανάρτησης στη μνήμη του google εδώ.

Προφανέστατα υπήρξαν πιέσεις έξωθεν σεκταριστών που νομίζουν ότι θα μονοπωλούν την ιστορική ερμηνεία του ισπανικού εμφυλίου. Πλανώνται πλάνην οικτράν, όσοι ποντάρουν στη συνωμοσία της σιωπής.

Κάποιοι δεν είμαστε γραφειοκράτες, να παίρνουμε μισθουλάκο από τον κρατικό κορβανά (κομματικές επιδοτήσεις) και να γράφουμε μπαρούφες για τα Λαϊκά Μέτωπα, αναπαράγοντας το τροτσκιστικό οπλοστάσιο παραποίησης της ιστορίας. Επιπρόσθετα, έχουμε μάθει αυτό που πιστεύουμε να το παλεύουμε στο έπακρο. Η ιστορία του τριτοδιεθνιστικού ρεύματος έχει παραποιηθεί σε εξωφρενικό βαθμό από τα χαλκεία των ιμπεριαλιστών. Αυτό πλέον θα τελειώσει και θα τελειώσει με ντοκουμέντα και μεταφράσεις των βασικών εκπροσώπων του αναρχικού ρεύματος στην Ισπανία, δηλαδή των αναρχικών ισπανών ηγετών. 

Η δουλειά αυτή, πέραν όλων των άλλων, πιστοποιεί ότι σε αντίθεση με τη δαιμονική παρουσίαση των κομμουνιστών και των σοβιετικών, αυτοί που πραγματικά πίστευαν στην ταξική ενότητα και την προώθησαν με απόλυτη συνέπεια μέχρι τέλους, ήταν οι κομμουνιστές και οι σοβιετικοι. Επόμενο, λοιπόν, όσοι συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα σκιάχτρα της παραποίησης του παρελθόντος γιατί έχουν κάνει τη σεκταριστική περιχαράκωση τους πολιτικό βίωμα, να επιζητούν ψαλίδια και λογοκρισίες.

Δε θα σας περάσει κύριοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού