προσοχή ρεκλάμα ανάρτησης - Οταν η αναρχική FAI έκανε επισυνδέσεις στη Βαρκελώνη τον Μάη του 1937


 
Μιας και γίνεται χαμός με τις υποκλοπές του συστήματος Μητσοτάκη (να μην ξεχνάμε σύντροφοι κι αυτές του κυρίου Τσίπρα, τις χιλιάδες της ΕΥΠ που προφανώς δεν αφορούν τρανά πρόσωπα του αστικού πολιτικού συστήματος και του στρατεύματος), ας διαβάσουμε τι αποκάλυπτε ο χερσονησιακός γραμματέας της FAI Ντιέγκο Αμπαντ ντε Σαντιγάν το 1940, έναν χρόνο μετά το τέλος του ισπανικού εμφυλίου, στο βιβλίο του που οι έλληνες αναρχικοί δεν τόλμησαν ποτέ να μεταφράσουν, το "Γιατί χάσαμε τον πόλεμο". 
 
Παραθέτουμε απόσπασμά, στο οποίο ο Σαντιγιάν, αποκαλύπτει ότι ο λόγος που ο διευθυντής της αστυνομίας της Βαρκελώνης, κομμουνιστής Ροντρίγκεθ Σάλας -που λίγες μέρες νωρίτερα είχε δεχτεί δολοφονική απόπειρα και αρκετούς μήνες νωρίτερα είχε στοχοποιηθεί με το πιστόλι στο κεφάλι από το πρωτοπαλίκαρο του γενικού κουμανταδόρου της FAI Εσκόρσα, τον Αουρέλιο Φερνάντεθ - κατευθύνθηκε στο κεντρικό τηλεφωνείο της Βαρκελώνης, το οποίο έλεγχαν ένοπλοι της FAI, ήταν επειδή οι αναρχικοι έκαναν υποκλοπές σε όλους τους άλλους.
 
Tον έλεγχο του κεντρικού τηλεφωνείου για υποκλοπές παρουσίασαν ως δήθεν απόπειρα κατάληψης νευραλγικών κέντρων από την αστυνομική δύναμη της Τζενεραλιτάτ, οι αναρχικοί στασιαστές που επιχείρησαν στρατιωτικό πραξικόπημα τον Μάη του 1937. Ηταν η αφορμή που αναζητούσε για να οδηγήσει ο γενικός δερβέναγας της FAI, αναρχικός φαϊστής ηγέτης Μανουέλ Εσκόρσα, τα αναρχικά ένοπλα καπετανάτα της FAI που λυμαίνονταν ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ τα μετόπισθεν της Βαρκελώνης σε στrατιωτική ανταρσία που συνετρίβη από τους καταλανούς κομμουνιστές πολύ πριν έρθουν οι ενισχύσεις των Ασάλτος από τη Βαλένθiα. Για την ακρίβεια, ο Καμπαγιέρο δεν ήθελε να στείλει ενισχύσεις. Φοβόταν μην ενισχυθούν οι καταλανοί κομμουνιστές. Για ολα αυτά υπάρχουν ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ πια.
 
Ο Εσκόρσα ενήργησε όπως ο Τραμπ, ή ο Μπολσονάρο πρόσφατα. Αφού πυροδότησε τα καπετανάτα που διοικούσε, πήγε στην Τζενεραλιτάτ και είπε: "δε φταίω εγώ καλέ, ο "κόσμος" ξεσηκώθηκε στους δρόμους της Βαρκελώνης γιατί ήσασταν ανένδοτοι και θέλατε να συνεχίσετε την επιστράτευση για τον λαϊκό στρατό. Iδού τα αιτήματά τους." Ετσι βγήκε ο μύθος της δήθεν "αυθόρμητης εξέγερσης" των αναρχικών της FAI. Ολα αυτά θα τα δούμε ΜΕ ΠΗΓΕΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ, σε συνέχειες σε αυτό το μπλογκ: diethni-info.blogspot.com
Διαδίδουμε κιολας, ε ;-). ειπαμε ο σεκταρισμός είναι διάχυτος στις μέρες μας αλλά με μέιλ ή με μέσεντζερ μια χαρά στέλνεις τις αναρτήσεις εδώ πέρα σε φίλους σου. Αλλιως γι αυτό στα ανέβασα, να 
πάρεις εσύ τις πηγές και να τα γράψεις εσύ με παραλλαγές. Ο στόχος εδώ ειναι να υπερασπιστούμε το τριτοδιεθνιστικό ρεύμα, αν έχεις θέμα ποιος τα γράφει γιατί π.χ. τα χώνει ανοιχτά στην ηγεσία του Περισσού, κάντο μόνο σου, σου έχω ολες τις πηγές.

Διαβάζουμε Σαντιγιάν
«Ηρθαμε σε επαφή με τον Υπουργό Εσωτερικων της Τζενεραλιτάτ, τον Αρτέμι Aϊγουαδέ. Ολα όσα ακούσαμε απ' αυτόν ήταν δικαιολογίες, απ' τη μια πλευρά, και κατηγορίες εναντίον αυτών που υποτίθεται ήταν υπεύθυνοι για τις μάχες. Μας είπαν ότι δεν υπήρχε λόγος γι αυτές. Οτι απλούστατα οι δυνάμεις της Γενικής Διοίκησης της Ασφάλειας προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο του Τηλεφωνικού Κέντρου, προκειμένου να το τοποθετήσουν κάτω από τον κυβερνητικό έλεγχο και όχι υπό τον έλεγχο των εργατών και των υπαλλήλων που κρυφάκουγαν τις συμβιβαστικές συνομιλίες και τα μηνύματα και είχαν τα αυτιά τους ανοιχτά για να ανιχνεύσουν ποιoς συνωμοτούσε εναντίον των δικαιωμάτων του λαού».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων