Ο απόφοιτος του Ητον τη σκαπούλαρε και πάλι

Παρά τη φιλόδοξη προσπάθεια να παρουσιάσει το προφίλ του αγαπημένου του Τσόρτσιλ που στρατεύεται για να σώσει τον "δυτικό πολιτισμό" απέναντι στην "αφιονισμένη ρωσική αρκούδα", δεν κατάφερε να πείσει τους ιντριγκαδόρους του βουλευτές, που του την είχαν στημένη στη γωνία, με αφορμή το πάρτυ στο οποίο συμμετείχε εν μέσω καραντίνας. Και το αστείο είναι ότι δεν ήταν ο μόνος. Ο ηγέτης των εργατικών ελέγχεται και ο ίδιος για παραβίαση του λοκντάουν, παρότι ήταν λάβρος εναντίον του Μπότζο στο βρετανικό κοινοβούλιο, θέτοντας σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ζήτημα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού. 

Θεατρο, βυζαντινισμοί, ίντριγκα, αλλά πάντα καταφέρνει να νικήσει αυτός που έχει όλη την τράπουλα σημαδεμένη. 148 βουλευτές των Τόρις καταψήφισαν τον Μπόρις Τζόνσον σε πρόταση δυσπιστίας εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδας, μια εσωτερική διαδικασία των Τόρις που ενεργοποιήθηκε από τη συλλογή του κατάλληλου αριθμού βουλευτών.

Θα μπορέσει να ξαναπάει σε προσφυγή στις κάλπες σε κατάλληλο χρόνο στο μέλλον; Ο ίδιος το απέκλεισε, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοινοβουλευτικοί παράγοντες και αρχηγοί κάνουν πάντα κωλοτούμπες. Ως τότε αρκετοί από τους 148, είτε θα φροντίσουν να αυξήσουν τον αριθμό των δυσαρεστημένων, είτε να γυρίσουν στο "μαντρί".  Αλλωστε, αρκετοί από αυτούς πόνταραν ότι θα τον ξηλώσουν με τη μία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού