Μια ωραία ατμόσφαιρα οι ...σύμμαχοι του ΝΑΤΟ

 

Το γερμανικό μονοπωλιακό κεφάλαιο δεν πρόκειται να πυροβολήσει... τα πόδια του, επειδή το θέλει ο θείος Σαμ και ο γελωτοποιός Ζελένσκι

 Διαβάζουμε από Λε Μοντ 4 Ιούνη:  

«Το Κίεβο επέκρινε, το Σάββατο 4 Ιουνίου, τα σχόλια του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επανέλαβε πρόσφατα ότι η Μόσχα δεν πρέπει να ταπεινωθεί για να βελτιωθούν οι πιθανότητες διπλωματικής επίλυσης του πολέμου στην Ουκρανία.  

"Οι εκκλήσεις να αποφευχθεί η ταπείνωση της Ρωσίας δεν μπορούν παρά να ταπεινώσουν τη Γαλλία και κάθε άλλη χώρα που θα το ζητούσε", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...»

Μια μέρα μετά την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τη πλειοψηφία των βουλευτών των Tόρις, ο Μπότζο (σ.σ.: δεν είναι καθόλου χαϊδευτικό το Μπό(τ)ζο) χτύπησε έμμεσα τον Μακρόν ή και τον Σολτς, ή και γενικά τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές (να προσθέσουμε τον ιταλό Ντράγκι) που θέλουν γρήγορα τερματισμό του πολέμου, πράγμα που σε αυτή τη φάση θα σήμαινε έναν επώδυνο συμβιβασμό της ουκρανικής κυβέρνησης με παραχώρηση ουκρανικών εδαφών στον ρώσο εισβολέα.

Ο Μπότζο δήλωσε:

"Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας [...] δεν πρέπει να πιεστεί από τις παγκόσμιες δυνάμεις να αποδεχθεί μια κακή ειρηνευτική συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν"

Ο γαλλογερμανικός άξονας που διαφεντεύει την ΕΕ δεν πρόκειται να διαλύσει την εικοσάχρονη συνεργασία των γαλλικών και γερμανικών μονοπωλίων με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας και σε άλλους τομείς (η Renault μέχρι πρόσφατα είχε το 60% των μετοχών της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσίας). Θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος για να επανέλθουν οι μπίζνες ας γιούζουαλ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για τον σύγχρονο ιμπεριαλισμό (συγκεντρωτικό)

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων