Προς κατάρρευση οι ουκρανοί στο Ντονμπάς

Ο χτεσινός ενημερωμένος χάρτης του BBC δείχνει την περικύκλωση βασικών πόλεων του Ντονμπάς

Τις προηγούμενες μέρες τα ουκρανικά μίντια έδειξαν τον Ζελένσκι να επισκέφτεται χαρακώματα σε περιοχή υποτίθεται κοντά στο Λισιτσάνσκ στο Ντονμπάς. Η δυτική προπαγάνδα αναμηρυκάζει τα γνωστά: "τεράστιες απώλειες για τις ρωσικές δυνάμεις". Οπως, γράψαμε, όμως, σε προγενέστερη ανάρτηση, ο ίδιος ο Μπότζο παραδέχθηκε την αισθητή προέλαση του ρωσικού στρατού στις 27 Μάη. 

Η πραγματικότητα είναι πως το παιχνίδι έχει χαθεί στο Ντονμπάς για τον ουκρανικό στρατό. Μετά το Σεβεροντονιέτσκ ακολουθεί το Λισιτσάνσκ και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το Σλοβιάνσκ μαζί με το Κραματόρσκ, η αντίστροφη πορεία απ' αυτή που ακολούθησε τον Mάη και τον Ιούνη του 2014 ο ουκρανικός στρατός στην προέλασή του κόντρα στους ρωσόφιλους αυτονομιστές που είχαν ήδη καταλάβει το Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ με τη βοήθεια στρατιωτικών και ενισχύσεων από την Κριμαία και τη στρατιωτική ρωσική βάση της Σεβαστούπολης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση επιφέρει σημαντικές απώλειες στη σιωνιστική κατοχή

Οταν οικονομικά στελέχη του ΔΝΤ προβλέπουν το τέλος του πετροδολάριου

Οταν μας θεωρούν μαμελούκους του θείου Σαμ και μας ταίζουν σανό - τα παιδάκια στο κλουβί ειναι παλαιστινιάκια, όχι ισραηλινάκια