Από τις 12 Σεπτέμβρη έχουμε σημαντική πτώση στον S&P 500 (στο Dow ακόμη χειρότερα)

Με μπλε 12 Σεπτέμβρη. Είμαστε σε κάθοδο και το μπλογκ προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει αναστροφή, αλλά κατάρρευση. Η αναστροφή θα γίνει μετά από μήνες, ή καλύτερα μετά από χρόνια.

Γιατί, όμως, έχει σημασία αυτό; Γιατί αυτές τις βδομάδες αποκαλύπτεται ότι έρχεται η νέα διεθνής κρίση. Εχει ενδιαφέρον να τσεκάρει κανείς τι έλεγαν πάντα πριν τις κρίσεις, το 2008, το 1929. Καθησύχαζαν, ειδικά για τη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Κι, ομως, την προηγούμενη βδομάδα ένας από τους κολοσσούς των αμερικανικών μεταφορικών (η FEDex) δήλωσε ανοιχτά: "έρχεται ύφεση, βλέπουμε απ' ολες τις χώρες μειώσεις στις παραδόσεις".

Στις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα κέρδη του τρίτου τριμήνου και παντού θα είναι απογοητευτικά σε σχέση με πέρσι και με τον προηγούμενο μήνα.

O πρόεδρος της FED (ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα) χτες αναθεώρησε όλες τις προβλέψεις του προς το χειρότερο. Το επιτόκιο θα ανέβει πάνω από 4%, πριν έλεγαν 3,8% μέγιστο. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων ανεβαίνουν σημαντικά. Ολα αυτά προμηνύουν κατάρρευση στο χρηματιστήριο.

Στην Ενότητα Κρίση θα δείτε πως καταλήγουμε ότι όντως το αμερικανικό χρηματιστήριο βρισκόταν σε φούσκα και πως η φούσκα αυτή δεν έχει ξεφουσκώσει. Η χρονική πρόβλεψη αφορούσε τη χρονική συσχέτιση με προγενέστερες κρίσεις πάνω στη διακύμανση των bull και bear markets πριν το μπουμ. Το μπουμ συνήθως έρχεται εντός μιας bear market, όπως αυτή που βλέπουμε παραπάνω μετά τις 12 Σεπτέμβρη (κάποιος παρατηρητικός θα αντέτεινε ότι η bear market έχει αρχίσει... νωρίτερα).

Τα σύννεφα σκοτεινιάζουν πλέον απειλητικά πάνω από τη Wall Street. Mόνο όσοι έχουν απόλυτη άγνοια στοιχειωδών οικονομικών δεν το βλέπουν αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού