Ανατίναξη Μερκάβα από Χεζμπολάχ

 

Ανατίναξη του... πανίσχυρου ισραηλινού τανκ από Χεζμπολάχ 

Η Χεζμπολάχ έχει ήδη αρχίσει την πολεμική σύγκρουση με το Ισραήλ. Η κλιμάκωση εξαρτάται ΚΑΙ από το αν θα συνεχίσουν να σφυροκοπούν οι ισραηλινοι τη Γάζα ανελέητα. Υπάρχουν βέβαια και οι εγγενείς αντιφάσεις σε αυτό το κίνημα, που κάποτε ήταν όντως λαϊκό, αλλα μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στην κυβέρνηση του Λιβάνου. Συν τοις άλλοις έχει να λογαριαστεί με άλλες φράξιες του Λιβάνου που καραδοκούν να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε επίθεση αεροπορίας σε βάρος λιβανέζων αμάχων από το Ισραήλ.

Πριν λίγο ο εκπρόσωπος τύπου των γιων του μηχανικού (Ιζεντίν Αλ Κασάμ), Αμπού Ομπέϊντα ανακοίνωσε οτι οι αιχμάλωτοι ισραηλινοί στα κρυσφήγετα της αντίστασης είναι 200 - 250. Το νούμερο είναι τεράστιο.

Ο Μπίμπι (ετσι αποκαλούν χαϊδευτικά οι σιωνιστές τον φασίστα Νετανιάχου) έχει γινει Μπίμπι Μπο τόσες μέρες που αναγγέλει οτι θα εισβάλει στη Γάζα και όλο δεν εισβάλλει. Αλλοτε του φταίει ο καιρός, αλλοτε εμφανίζεται επιτελάρχης και λέει οτι δεν έφταιγε ο καιρός αλλά οι γαζαίοι που παραμένουν στις επάλξεις χωρις να μας λέει βέβαια τι έφταιξε σήμερα και τα μίντια που αναπαράγουν τις παπαριές της προπανδιστικής μηχανής των σιωνιστών μένουν καταγέλαστα σε όλο τον πλανήτη.

Η Γάζα κρύβει τρελές παγίδες για τους πεζικάριους του Ισραήλ και ο Μπίμπι το ξέρει. Μόνο που δεν μπορει εύκολα να ξεγελάσει τους ισραηλινους, ότι με μια ψευτοεισβολούλα πέριξ της Γάζας καθάρισε με την αντίσταση. Κάθε φορά από το 2008 αυτο έλεγε. Μετά από 1500 νεκρούς απο την επιχείρηση της πλημμύρας του Αλ-Ακσα αυτά δεν περνάνε.

Το βασικό ερώτημα, λοιπόν, ειναι ο Μπίμπι θέλει να αθροίσει στους 1500 και τους 250; Δεν υπάρχει συνοχή αυτή τη στιγμή στα μετόπισθεν του Ισραήλ. Οταν γινονται πορείες εν ώρα γενικής επιστράτευσης για τους αιχμαλώτους, όταν η επιστράτευση σίγουρα υπολείπειται του νούμερου που δίνουν τα καναλια του Ισραήλ, η Μπίμπι Μπο προσπαθει να βρει πως θα διαφύγει από τη τεράστια καυτή πατάτα που του πεσε ξαφνικά από το πουθενά στη βάρδιά του. Κανείς δεν του συγχωρεί οτι η Σιν Μπετ και η Μοσάντ δεν ειχαν πάρει πρέφα τι ετοίμαζε η Χαμάς. Αλλωστε αυτός τόσα χρόνια κρατούσε και την πιο σκληροπυρηνική φασιστική στάση έναντι των παλαιστινίων στο τιμόνι του Ισραήλ.

Ολα αυτα οι αμερικανοί τα βλέπουν. Δεν ειναι τυχαίο οτι ξαφνικά ο Μπάϊντεν θυμήθηκε το...παλαιστινιακό κράτος. Ως τώρα πουλούσαν "συμφωνίες του Αβρααμ" (μα την παναγία, οι αθεόφοβοι δουλεύουν κατάμουτρα τον πλανήτη, αλλο όνομα δεν μπορούσαν να βρουν) για την κανονικοποίηση της κατοχής με άλλα αραβικά κράτη και να ξεγράψουν τους παλαιστίνιους από τον χάρτη, να τους ρίξουν στην έρημο. Ισως ο Μπάιντεν θελήσει να εμφανιστεί ως εγγυητής μιας νέας ψευτοσυμφωνίας για να εξασφαλίσει χρόνο στο Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα κατά τη διάρκεια της ψευτοδιαπραγμάτευσης για την ψευτοσυμφωνία. Αλλα από την άλλη αυτό δείχνει τρελή αδυναμία για το Ισραήλ.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν εχει ανοίξει ακόμη όλα τα χαρτιά της. Αλλα ήδη έχει φέρει σε τρελή αμηχανία τους ιμπεριαλιστές και το ίδιο το Ισραήλ. Κακά τα ψέματα, η οριστική απελευθέρωση της Παλαιστίνης μπορεί να έρθει μόνο με εσωτερικές και εξωτερικές ευνοϊκές συνθήκες. Παλια, στη στρατηγική για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης (1967), το Λαϊκό Μέτωπο θεωρούσε ότι αυτο θα ειναι έργο των αράβων πληβείων και εργατών που θα εβλεπαν την Παλαιστίνη ως νέο Ανόι και θα ξεσηκώνονταν να ρίξουν τους δυνάστες τους. 

Η Χεζμπολάχ δεν έχει χάσει ακόμη τα αντιιμπεριαλιστικά της καύσιμα. Αν η λαϊκή της βάση επιβληθεί, θα μπει ολόψυχα στον πόλεμο. Ετσι, κι αλλιως αυτή ειναι η βασική της προσφορά στην περιοχή γιατί στην πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού του Λιβάνου είναι μια απο τα ίδια με τους προηγούμενους, σήψη, διαφθορά, οικονομική κατάρρευση. Καποιες αραβικές χώρες ή το Ιραν θα ακολουθήσουν. Μπορει να μην απελευθερωθεί οριστικα η Παλαιστίνη, αλλά μην αποκλείουμε μια ταπεινωτική συντριβή για το Ισραήλ, που θα δρομολογήσει αλλες εξελίξεις στο μελλον.

Να έχετε εμπιστοσύνη στο επιτελείο της Αντίστασης

Λόγω αυτού του επιτελείου, η αντίσταση επέφερε σε λίγες μέρες τόσες απώλειες στο Ισραήλ οσες δεν κατάφερε κανένας τακτικός στρατός αραβικού κράτους στο παρελθόν

Κατι ξερουν καλυτερα

Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων