Καλύτερα να πεθαίνεις όρθιος παρά να ζεις γονατιστός NO PASSARAN - Η ΓΑΖΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟΡΘΗΤΗ

 

Ηταν αρχές του Νοέμβρη του 1936 όταν οι σιδερόφρακτες στρατιές του Ναζισμού πλησίαζαν απειλητικά τη Μαδρίτη, απειλώντας να διασχίσουν το φυσικό της σύνορο, τον ποταμό Μανθανάρες. Η ηγεσία των σοσιαλιστών, αναρχικών, και ρεπουμπλικανών είχε κάνει φτερά από την Μαδρίτη. 

Ολες οι δυτικές πρεσβείες ανέμεναν την άμεση πτώση της Μαδρίτης. Ο στρατηγός Μόλα διαμήνυε ότι σε λίγες μέρες θα απολαμβάνει το καφέ του στη Γκραν Βια.

Οι γενικοί επιτελάρχες του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Λάργκο Καμπαγιέρο είχαν εξαφανιστεί μαζί με αυτόν στο φευγιό της κυβέρνησης προς τη Βαλένθια. Τα σχέδια του επιτελείου είχαν χαθει. Ορισμένοι αξιωματικοί αυτομόλησαν στον εχθρό Ο κρατικός μηχανισμός της Ισπανικής Δημοκρατίας ειχε καταρρεύσει στην πρωτεύουσα Μαδρίτη. Στις επάλξεις με όλα του τα ανώτατα στελέχη, πρώτα και κύρια τον γ.γ. του PCE τον Χοσέ Ντίαθ, έμεινε μόνο το κομμουνιστικό κόμμα με τη βασική πολιτοφυλακή του, το Πέμπτο Σύνταγμα. To PCE (το κομμουνιστικό κόμμα της Ισπανίας) συγκρότησε την Επιτροπή Αμυνας της Μαδρίτης, μια επαναστατική κυβέρνηση στην οποία συμμετείχαν κομμουνιστές και χαμολόβαθμα στελέχη απ' όλες τις οργανώσες, οργανώνοντας την άμυνα της Μαδίτης. Η θρυλική ισπανίδα κομμουνίστρα Ντολόρες Ιμπαρούρι (Πασιονάρια) από το κομμουνιστικό ραδιόφωνο έλεγε:

"Καλύτερα να πεθαίνεις όρθιος παρά να ζεις γονατιστός NO PASSARAN"

Ετσι και σήμερα τον Οκτωβρη του 2023, απέναντι στις σιδερόφρακτες στρατιές του σιωνιαζισμού, απέναντι στις απειλές και στις τακτικές ψυχολογικού πολέμου αντλημένες απευθείας (πραγματικα λες και βλέπεις επανάληψη των γεγονότων, μέχρι και ο Πάπας βγήκε να στηρίζει τους σιωνιαζιστές, όπως και τότε τους φρανκιστές) από το φασιστικό οπλοστάσιο,

η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αντίστασης διαμηνύει μέσω του Ιζατ αλ Ρίσεκ, μέλους του πολιτικού γραφείου της Χαμάς:

«Θα αντισταθούμε στην επιχείρηση εθνοκάθαρσης του Ισραήλ στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει δημοσιοποιήσει το σχέδιό του να διαπράξει γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων. Αυτό που κάνουν οι Σιωνιστές είναι απάνθρωπο, είναι πρωτοφανές. Ή θα ζήσουμε όρθιοι ή θα πεθάνουμε πολεμώντας».

Δείτε τους παλαιστίνιους στη Γάζα βγαινουν στους δρόμους, ακλόνητοι αψηφώντας τα τελεσίγραφα του Νετανιάχου.

 

Η ΓΑΖΑ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ, ΙΝΣΑΛΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων