Η Παλαιστινιακή Αντίσταση επιφέρει σημαντικές απώλειες στη σιωνιστική κατοχή

[Γράφω ήδη σημειώματα αναλυτικα στην φεϊσμπουκική ομάδα Πολος Μαρξιστικού Προβληματισμού ΚΚΕ - Μπουλκουμέ, μπαίνετε εδώ https://www.facebook.com/groups/495996295160, δυστυχώς, έφαγα μπαν από το φουμπού επειδή ανέβασα λινκ με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου των Ιζεντίν Αλ Κασάμ Αμπού Ομπέιντα, οπότε συνεχίζω εδώ. Τα αρχικα σημειώματα θα τα βρείτε στον Πόλο. Ελπίζω το ζακεμπεργκικό πειθαρχείο να μην κρατήσει πολυ. Ελπίζω να μην εχουμε τα ίδια και εδώ]

Πριν λίγα λεπτά (η ώρα που γράφεται το σημείωμα είναι 11:35,μμ) η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα συνδράμει τους παλαιστίνιους μαχητές της Αντίστασης εφόσον οι σιωνιστές εισβάλλουν με χερσαίες δυνάμεις στη Γάζα. Ηδη στρατός 100.000 λιβανέζων μαχητών αναμένει το σινιάλο από τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Νασράλα 

Το State Department προειδοποίησε το απόγευμα τη λιβανέζικη οργάνωση να μην συνεισφέρει στην αντίσταση των παλαιστίνιων μαχητών. Μέχρι το απόγευμα η προέλαση των παλαστίνιων μαχητών της Αντίστασης (Σαράγια αλ Κουντς, Ιζεντίν Αλ Κασάμ, Αμπού Αλί Μουσταφά) κρατούσε καλά μέσα στο έδαφος του Ισραήλ, ξεπερνώντας τις χτεσινές επιδόσεις, μιαμιση φορά τη Γάζα, πλησιάζοντας τη Χεβρόνα της Δυτικής Οχθης.

Ετσι εξηγείται, βέβαια, και πως ο αριθμός των νεκρών παλαιστινίων (και γενικά αράβων) υπολείπεται για πρώτη φορά σε μια τέτοιου μεγέθους στρατιωτική σύγκρουση σημαντικά των ισραηλινών. Αν το πρωί οι νεκροί ήταν 370, το απόγευμα είχαν φτάσει ήδη τους 600, και το βράδυ μπορεί να έχουν φτάσει και ξεπεράσει τους 1000, ανεξάρτητα αν ακόμη δεν εχουν βγει ανακοινώσεις επίσημες απο τα επιτελεία των δυο αντιμαχόμενων πλευρών. Γι' αυτό και όποιος παρατηρούσε τα ελληνικά αστικά μέσα πριν το άνοιγμα της κάπλης των δημοτικών εκλογών (όταν ξαφνικά η παλαιστίνη χάθηκε από τις ειδήσεις) θα νόμιζε ότι μπέρδεψαν στην σύνταξη τους παλαιστίνιους με τους ισραηλινούς. Τα χαλκεία των φυλλάδων και των ιντερνετικών μέσων νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός είναι χαχόλοι. Οτι ολοι έχουμε παραμυθιαστεί από την προπαγάνδα τους υπέρ του κατοχικού στρατού του Ισραήλ, όταν υπάρχουν παραδοσιακά ισχυροί δεσμοί φιλίας με τους παλαιστίνιους από την εποχή του Αραφάτ και της PLO.

Αυτό που κατάφερε ο λαϊκός ένοπλος αντάρτικος στρατός των μαχητών της Γάζας είναι κολοσσιαίο επίτευγμα. Τόσους ισραηλινούς νεκρούς, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν κατάφεραν να επιφέρεουν οι τακτικοί στρατοί όμορων αραβικών αστικών κρατών στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 73.   

Δεν υπάρχε περίπτωση μια τέτοια μεγέθους επίθεση από την πλευρά των παλαιστίνιων μαχητών να μην έχει πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με την Χεζμπολάχ. Ακριβώς, ακόμη, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος ειναι ο πραγματικός στρατηγικός στόχος της Χαμάς. Αν ήθελε να συντρίψει την απόπειρα των αμερικανών να συσφίξουν παραπάνω τις σχέσεις Ισραήλ με αραβικές χώρες, ξεγράφοντας μια για πάντα τους παλαιστίνιους, ή αν όντως η Παλαιστινιακή Αντίσταση παλεύει για μια σημαντική νίκη, εξασφαλίζοντας πια και εδάφη, πέραν της θωράκισης της Λωρίδας της Γάζας και της καταλυτικής επίδρασης της αντζέντας της αντίστασης στους παλαιστίνιους σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη.

Ηδη οι πρώτες συγκρούσεις έχουν αρχίσει δυναμικά στην Δυτική Οχθη. Σίγουρα, τόσο οι αντιστασιακές δυνάμεις του προλεταριακού καταυλισμού της Τζενίν, όσο και οι Λέοντες της Νάμπλους θα αντιμετωπίσουν τους σιωνιστές και τους μπάτσους της παλαιστινιακής Αρχής εφόσον οι τελευταίοι επιχειρήσουν να υπονομεύσουν την ανάπτυξη του μετώπου στη Δυτική Οχθη.

Και επειδή τα μάτια κλείνουν, θα τα πούμε κι αύριο αναλυτικά,

Μολις ανακοινώθηκε επίθεση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν με ρουκέτες. Υπάρχουν βίντεο με πυροβολισμούς από τους εποικισμούς γύρω από τη Γάζα που απελευθερωσαν οι μαχητές των Ιζεντίν Αλ Κασάμ. Οι μαχητές είναι ακόμη και εκεί και δραστηριοποιούνται. Υπάρχουν βίντεο μαχητών που  λένε στα κινητα τους, ότι θα μείνουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος.

Αυτές οι μέρες είναι ιστορικές για τον παλαιστινιακό λαό και τη μεγάλη του εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση. Μην επηρεάζεστε από τις μικροαστικές οπορτουνιστικές φωνές που μανιπουλάρονται ακομη από την αστική τάξη. Ο αγώνας ενάντια σε υπέρτερα τεχνολογικά εξοπλισμένους στρατούς, είναι αγώνας μακρόχρονος, αγώνας δεκαετιών κατάκτησης θέσεων, με ποτάμια αίματος στο θυσιαστήριο της λευτεριάς, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην αλλη. Ετσι ήταν στην Αλγερία, στο Βιετνάμ, στη Κίνα, Ινσάλα, έτσι θα ειναι και στην Παλαιστίνη.

Οσοι είμαστε χρόνια στον κίνημα αλληλεγγύης αισθανόμαστε μεγάλη χαρά γι αυτές τις μεγάλες νίκες του παλαιστινιακού λαού. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όποιος ειναι αριστερός, σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεται έχει πάντα στη καρδιά του και στο μυαλό του την Παλαιστίνη.

Νίκη στα Οπλα της Αντίστασης

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (7μμ)
 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Για τον σύγχρονο ιμπεριαλισμό (συγκεντρωτικό)

Λαϊκός Επαναστατικός Πόλεμος Ισπανία - Λαϊκό Μέτωπο: 1936 - 1939