Για να μη σας παραμυθιάζουν οι κουμπούρες - Αυτά που ζητά η Χαμάς σήμερα, τα ζητούσε πάντα η αριστερά της Παλαιστίνης

 

Δείτε πως ο Γκασαν Καναφάνι, ο κατεξοχήν θεωρητικός του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που εξοντώθηκε από τη Μοσάντ, απαντάει στον ρεπόρτερ της Δύσης γιατί δεν θέλει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Ο Καναφάνι απανταει "δεν εννοείτε ακριβώς ειρηνικές διαπραγματεύεις, εννοείτε συνθηκολόγηση, υποταγή, δεν γνωρίζω τι σημαίνουν ειρηνικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην αποικιοκρατία και ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που παλεύει για τα δίκια του"

Θα δείτε κι άλλα πράγματα. Πως ο δημοσιογράφεις τον λοιδωρεί, ρωτώντας τον, τί καταφέρατε ως τώρα πέρα από αιματοχυσία και δάκρυα για να λάβει πληρωμένη απάντηση:

 "κάναμε σημαντική την υπόθεση της ανεξαρτησίας ενός γενναίου έθνους της Παλαιστίνης, αυτό ειναι πολύ σημαντικό [...] Αυτός ο λαός προτιμά να πεθάνει όρθιος, παρά να χάσει την υπόθεσή του"

Ο Καναφάνι λέει και άλλα, λέει οτι το Μέτωπο χώριζε τότε τα καθεστώτα σε μικροαστικά στρατιωτικα καθεστώτα (νασερικά) και στα υποχείρια του ιμπεριαλισμού (Ιορδανία, Σαουδική Αραβία). Η έννοια "μικροαστικός" χρησιμοποιείτο από το Μέτωπο για να εξηγήσει τις ταλαντεύσεις των παναραβικών καθεστώτων έναντι του ιμπεριαλισμού και τα περιορισμένα αντιιμπεριαλιστικά καύσιμά τους καθώς και τη δυνατότητα συμμαχιών μαζί τους, αλλά και την ανάγκη πάλης εναντίον τους, επειδή ορθότατα σύμφωνα με τις αναλύσεις τους η ηγεμονία σε αυτά τα κινήματα δεν ανήκε στους εργάτες και τα πληβειακά φτωχά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου. Για την εργατική ηγεμονία πάλευε το Λαϊκό Μέτωπο και βέβαια αυτό ειναι που διαφοροποιούσε το Μέτωπο από τη Φατάχ, τη Χαμάς, και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Αυτό το ντοκουμέντο είναι πολύ σημαντικό, ρίξτε το στη μάπα του κάθε κατεργάρη που θέλει να μας παρουσιάσει οτι η Χαμάς λειτουργεί ανορθολογικά. Οι κουμπούρες ψευτοαριστεροί ισαποστάκηδες κρίνουν μέσα από τις παραμορφωτικές διόπτρες των αστικών μίντια. Μικροαστάκηδες είναι, που δεν έχουν ιδέα γενικά για την ιστορία των εθνικοαπελευθερωτικών κινήματων, ειδικά για το παλαιστινιακό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων