Η μεγάλη μάχη πλησιάζει - Η καρδιά μας χτυπάει στη Γάζα

 

Οχι αυτή τη φορά δεν θα είναι η (τρίτη) πολιορκία του Μεσολογγίου. 

Εδώ δεν έχουμε κατατρεγμένους αγωνιστές. Εδώ δεν έχουμε Μαυροκορδάτους που εξαργυρώνουν τη πρώτη νίκη για τη μεγάλη ήττα, μετά το ξεπούλημα του αγώνα για θέσεις και αλληλοσπαραγμό για τα οφίτσια, για "δάνεια ανεξαρτησίας" που καταλήγουν στα χαρτοφυλάκια και τα σεντούκια των αστών εμπόρων και των κοτζαμπάσηδων και όχι στον στρατό της απελευθέρωσης και της ανεξαρτησίας

Εδώ η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού έχει γίνει επιστήμη. Ο λαϊκός επαναστατικός στρατός της Γάζας έχει φροντίσει να αξιοποιήσει στο έπακρο και το τελευταίο σεντ, που με διάφορους τρόπους παρέλαβε (πρωτίστως αλληλεγγύη από όλους τους άραβες του πλανήτη, φτωχούς, μεσαίους, πλούσιους) προκειμένου να έχει όλα τα αναγκαία όπλα για την μεγάλη δοκιμασία, αυτή της μαζικής χερσαίας εισβολής των ισραηλινων. Αλλωστε το έχουν ήδη αποδείξει από τη Δευτέρα. Ποτέ όμορα αραβικά κράτη (πλην του πρώτου πολέμου του 1948), με τανκς, αεροπορία, τακτικούς στρατούς, δεν μπόρεσαν να επιφέρουν τόσες απώλειες σε ισραηλινούς και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ηδη το γνωρίζετε από όσα αποκαλύπτουν εν μέρει τα μίντια. Κάτω από τη Γάζα βρίσκεται μια ολόκληρη πολιτεία απροσπέλαστη από τον εχθρό με δίκτυα από τουνελ που καταλήγουν στην επιφάνεια σε άγνωστα σημεία για τον εχθρό. Τα βομβαρδιστικά του Ισραήλ δεν μπορούν να σκοτώσουν τους μαχητές της Χαμάς, της Παλιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, όσο αυτοί βρίσκονται στην απροσπέλαστη υπόγεια πολιτεία. Αυτα που λένε ότι χτυπάνε αρχηγεία είναι γκεμπελική προπαγάνδα. Τζαμια χτυπάνε, το πανεπιστήμιο της Γάζας, νοσοκομεία και βέβαια κατοικίες αμάχων. Τα τανκς του Ισραήλ, τα ...παντοδύναμα Μερκάβα δεν μπορουν να κάνουν τίποτα όταν στοχεύονται με αντιαρματικα από απόσταση αναπνοής. Γιατί ο μαχητής θα ανεβαινει από το τούνελ θα ρίχνει και θα εξαφανίζεται.

Οι Γαζαίοι είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία με την αντίσταση. Δεν υπάρχει Πέμπτη Φάλαγγα στη Γάζα. Εχουν καιρό τωρα φροντίσει γι αυτό οι παλαιστίνιοι της Αντίστασης. 

Επομένως, δεν εχουμε Μεσολόγγι εδώ, εχουμε πολιορκία της Μαδρίτης. 

Οι σιδερόφρακατες στρατιές του φασισμού όπως τον Νοέμβρη του 1936, έτσι και σήμερα τον Οκτώβρη του 2023 πλησιάζουν, απειλούν, δηλώνουν στον κόσμο οτι θα ισοπεδώσουν, θα καταστρέψουν. Φωνασκούν αλαζονικά, πομπώδικα αναδεικνύουν την ισχύ των όπλων τους.

Πλην, ομως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι μονο οι μαχητές με το όπλο στο χέρι, ειναι και οι εκατοντάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι που ειναι έτοιμοι μέσα στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο όπλο σε όποιον πεζικάριο του Ισραήλ τολμήσει να διαπεράσει τη γειτονιά τους, το σοκάκι τους, το σπίτι τους. Από καυτό λάδι, βόμβες με υλικα του εμπορίου, μέχρι κουζινομάχερα. Να είστε σίγουροι οτι η Αντίσταση ήδη έχει προετοιμάσει τον κόσμο για τέτοια αναμέτρηση.

Ο ανώτατος ηγέτης της Χεζμπολάχ υποσχέθηκε οτι σε περίπτωση χερσαίας εισβολής η Χεζμπολάχ θα συνεισφέρει. Μη γελιόμαστε, ακομη δεν εχει συνεισφέρει. Τώρα δοκιμάζεται κάθε πολιτική και στρατιωτική δύναμη πόσο συνεπής είναι απέναντι στον ιμπεριαλισμό. Οι παλαιστίνιοι δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα. Το αποδεικνύουν καθημερινά. Το απέδειξαν και πολύ πρόσφατα. Θα συνεχίζουν να αγωνίζονται, ό,τι κι αν γίνει.

Μη γίνεστε ντουντούκες της ηττοπάθειας και των ΜΚΟ

Η Γάζα θα νικήσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων