Aνακοινωθέν των Ιζεντίν Αλ Κασάμ (ένοπλο σκέλος της Χαμάς) για την 4η μέρα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: "Πλημμύρα του Αλ Ακσα"


Καθώς η μάχη της Πλημύρρας του Αλ Ακσα  εισήλθε στην τέταρτη ημέρα της την Τρίτη, ομάδες παλαιστίνιων αντιστασιακών, ειδικά των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ της Χαμάς, συνεχίζουν να συγκρούονται με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σε διάφορες περιοχές γύρω από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.  

Σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ Αμπού Ομπέϊντα, είπε ότι οι μαχητές των Αλ-Κασάμ συνεχίζουν να εμπλέκονται σε σφοδρές συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες τοποθεσίες στο Ισραήλ (κατεχόμενη Παλαιστίνη του 1948), προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός απέτυχε να ανακτήσει τον έλεγχο σε διάφορες απελευθερωμένες περιοχές.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, επίσης, ότι οι μαχητές της αντίστασης μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν νέες επιχειρήσεις απόβασης και διείσδυσης χθες το βράδυ και τα ξημερώματα της Τρίτης σε ισραηλινές περιοχές στα ανατολικά της Γάζας και να συγκρουστούν με τα στρατεύματα του ισραηλινού στρατού.

Το εβραϊκό ραδιόφωνο ανέφερε ότι ένοπλες συγκρούσεις σημειώθηκαν στον οικισμό Κφάρ Σααντ  κοντά στη Γάζα μετά από διείσδυση Παλαιστίνιων ενόπλων σε αυτόν. Εν τω μεταξύ, ήχοι σειρήνων αντηχούσαν σε ολόκληρο το Ισραήλ, καθώς η αντίσταση της Γάζας εκτόξευσε νέες βολίδες ρουκετών εναντίον ισραηλινών στόχων νωρίς την Τρίτη.

Χθες το βράδυ, δύο μαχητές της αντίστασης μπόρεσαν να διεισδύσουν στην πόλη Ραχάτ και να συγκρουστούν με τις ισραηλινές δυνάμεις προτού να σκοτωθεί ένας από αυτούς. Από την έναρξη της επιχείρησης «Πλημμύρα του Αλ-Ακσα» το Σάββατο, οι μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ κατάφεραν να εισβάλουν σε διάφορες τοποθεσίες, εποικισμούς και πόλεις του ισραηλινού στρατού, σκοτώνοντας και αιχμαλωτίζοντας αρκετούς ισραηλινούς, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και αξιωματικών.

πηγη: PIC 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων