Χανίγια - Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση "Πλημμύρα του Αλ Ακσα" σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κατοχής

 

O Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε το Σάββατο ότι η επιχείρηση «Πλημμύρα στο Αλ Άκσα» σηματοδότησε «την αρχή της εξαφάνισης της κατοχής από τη γη μας». 

Κατηγόρησε επίσης την «επιθετικότητα» του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας που ισοδυναμεί με «εγκλήματα πολέμου». 

«Ο εχθρός και ο δειλός στρατός του δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τους γενναίους άντρες μας, έτσι κατέφυγε να πραγματοποιεί σφαγές», 

είπε ο Χανίγια σε τηλεοπτική ομιλία του. 

«Η κατοχή πιστεύει ότι με τη πραγματοποίση σφαγών, θα μπορέσει να σβήσει την ταπείνωση και την ήττα που ακολούθησε τη μάχη του Αλ Άκσα», πρόσθεσε.  

Ο Χανίγια υποστήριξε ότι ο λαός της Γάζας είναι σταθερά ριζωμένος στη χώρα του και δεν θα την εγκαταλείψει ως απάντηση στα σχέδια του Ισραήλ να τους εκτοπίσει και να τους μετεγκαταστήσει στο Σινά.  

«Πληροφορώ τον εχθρό ότι το στρατηγικό χτύπημα που υποστήκατε δείχνει ότι η απελευθέρωση και η επιστροφή μας πλησιάζει. Χαιρετίζω τους αδελφούς μας στην Αίγυπτο και τους λέω ότι είναι δική μας απόφαση να παραμείνουμε στη γη μας και η απόφασή σας είναι δική μας», πρόσθεσε. 

  «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στις μάζες που έδειξαν την υποστήριξή τους στη Γάζα στις αραβικές και διεθνείς πρωτεύουσες και τις προτρέπω να συνεχίσουν να το κάνουν. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να έχουμε κράτος, οι φυλακισμένοι μας να είναι ελεύθεροι, οι ιεροί μας τόποι να αποκατασταθούν και οι πρόσφυγες μας να επιστρέψουν σπίτι τους», κατέληξε ο ηγέτης της Χαμάς 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων