Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Μαδρίτη Νοέμβρης 1936, ΝΟ PASARAN! (δεν θα περάσουν). Η Μαδρίτη θα γίνει ο τάφος του φασισμού

Δεν κάνουμε τυχαία τις ιστορικές συσχετίσεις μεταξύ της πολιορκίας της Μαδρίτης του Νοέμβρη του 1936 και της πολιορκίας της Γάζας τον Οκτώβρη του 2023. Οπως βλέπετε η... χορογραφία κινήσεων και δηλώσεων του φασιστικού επιτελείου σε κάθε περίπτωση είναι η ίδια. Θηριωδία κατά χιλιάδων αμάχων με εκτεταμένους βομβαρδισμούς, απειλές, φασιστικοί φανφαρονισμοί, τρομοκρατία, επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, οι δημοκρατικές μεγάλες δυνάμεις και ο Πάπας να καλύπτουν τα φρικιαστικά εγκλήματα του ισπανικου φασισμού κατά αμάχων στο όνομα του πολιτισμού έναντι των "απολίτιστων" εργατών που τόλμησαν να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν την Ισπανική Δημοκρατία από τη στρατιωτική στάση των φασιστών στρατηγών τον Ιούλη του 1936, ενώ εδώ έναντι των ...απολίτιστων φτωχών πληβείων της Παλαιστίνης που τόλμησαν να αντισταθούν στην "μοναδική δημοκρατία", της Μέσης Ανατολής, το προπύργιο της...πολιτισμένης Δύσης απέναντι στους... "απολίτιστους" μουσουλμάνους, για την εθνική τους ανεξαρτησία, για τη διατήρηση της ίδιας τους της εθνικής υπόστασης που οι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξεριζώσουν σαν ιστορική μνήμη. Και μα διάολε, υπάρχει πιο δημοκρατική περιοχή από τη Λωρίδα της Γάζας, όταν όλες οι φράξιες και τα κόμματα της Αντίστασης (Λαϊκό Μέτωπο, Τζιχάντ, Χαμάς και άλλες μικρότερες) έχουν τα δικά τους όπλα και τις δικές τους πολιτοφυλακές;

Οι ισπανοί φασίστες στηρίζονταν ένοπλα με βαρέα όπλα από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία. Οι πολιορκημένοι πάλεψαν για τρεις μέρες διαθέτοντας μόνο 20.000 τουφέκια και δέκα επαναλήψεις το καθένα, ούτε μια οβίδα για πυροβολικό, απέναντι σε έναν μηχανοκίνητο στρατό που διέθετε τα γερμανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα Γιούνκερς. Τα σοβιετικά όπλα που ήρθαν στη συνέχεια, τανκς Τ-21, όπλα αυτόματα και τυφέκια, μαζί με τα σοβιετικά μαχητικά αεροπλάνα τσάτο (στα ρωσικά Πολυκάρποφ Ι και ΙΙ) καθώς και οι Διεθνείς Ταξιαρχίες επέφεραν την ισορροπία ισχύος. 

Και τώρα θα αναρωτηθεί κανείς: "Καλά ρε φίλε μας δουλεύεις; Τότε υπήρχε η ΕΣΣΔ και του έσωσε με όπλα". Μη βιάζεσαι φίλος. Θα την πατήσεις.

Οι Γαζαίοι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν, όπως οι Μαδριλένοι ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν υπό την καθοδήγηση του κομμουνιστικού κόμματος που παρέμεινε στις επάλξεις με όλα του τα στελέχη. Η ανώτατη ηγεσία των αναρχικών, σοσιαλιστών και ρεπουμπλικανών είχε κάνει φτερά.  Εκείνη τη στιγμή εκκαθαριζόταν η Πέμπτη Φάλλαγγα. Αντιθέτως στην Γάζα δεν υπάρχει Πέμπτη Φάλλαγα. Εχει φροντίσει η Αντίσταση εδώ και καιρό γι' αυτό. Γι' αυτό άλλωστε οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έπαθαν τρελό κάζο από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση "Πλημμύρα του Αλ Ακσα" που ανακοίνωσε ο ηγέτης του ένοπλου σκέλους της Χαμάς, των Ιζεντίν Αλ Κασάμ, ο Μοχάμεντ Ντέϊφ. Το νομ ντε γκερ του του Ντέιφ, του το έχουν δώσει οι ίδιοι οι σιωνιστές: φάντασμα. Του έχουν κάνει δεκάδες επιθέσεις, έχουνε εξοντώσει όλο του το σόι, αλλα ποτέ δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν. 

Οπως στην πολιορκία της Μαδρίτης, όπως στην πολιορκία του Λένινγκραντ από τους ΝΑΖΙ έτσι και στην Πολιορκία της Γάζας το σθένος και το θάρρος των πολιορκημένων κατοίκων έχει πολύ μεγάλη σημασία για την νίκη έναντι του φασισμού. Τα αστικά επιτελεία θέλουν να αποσυσχετίσουν την ηγεσία της Αντίστασης από τον κόσμο αυτό. Πάντα αυτό έκαναν. Ο λαός, όμως, έμεινε πιστός στην ηγεσία κι έτσι νίκησε. Είναι αναμφισβήτητο ότι ο Χανίγια δε λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι οι Γαζαίοι δεν θα απομακρυνθούν από τη πατρώα γη τους.
 
Οπως και στην Πολιορκία της Μαδρίτης, χιλιάδες άμαχοι θα πεθάνουν από βομβαρδισμούς. Δυστυχώς, εδώ δεν υπάρχουν σοβιετικά μαχητικά αεροπλάνα για να καταρρίπτουν τα ισραηλινά F-16. Αυτό, όμως είναι το τίμημα της λευτεριάς που οι ίδιοι οι παλαιστίνιοι επέλεξαν. 
 
Οσοι είμαστε αριστεροί και πιστεύουμε οντως στη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, αυτό, όχι απλώς οφείλουμε να το σεβαστούμε, αλλά και να το υπερασπιστούμε απέναντι σε κάθε κατεργάρη πατσιφιστή ή άλλο διάλλο που θέλει να υπονομεύσει το ηθικό των ελεύθερων πολιορκημένων της Γάζας.

  • Πρέπει να υπερασπιστούμε την επιλογή τους απέναντι στα κοράκια των ΜΚΟ και λοιπές σιχαμερές ρεφορμιστικές και καιροσκοπικές δυνάμεις που θένε μονίμως παλαιστίνιους θύματα και όχι ένοπλους μαχητές της λευτεριάς, ελεεινολογώντας τους τελευταίους ως "τρελούς", "φονταμενταλιστές", "ακραίους", προκειμένου να πουλήσουν την πραγμάτεια τους στα αφεντικά τους. Είδαμε ότι όσο "ακραίοι" είναι οι χαμασίτες ήταν και αριστεροί της Παλαιστίνης στην επαναστατική τους ενάργεια.
  • Πρέπει να υπερασπιστούμε την επιλογή τους απέναντι στα ιμπεριαλιστικά φερέφωνα των υπηρεσιών του ΟΗΕ, που θέτουν στην ίδια μοίρα τους μαχητές της λευτεριάς με τους κατακτητές, επειδή οι πρώτοι καθάρισαν κάτι κωλόπαιδα που ζουν σε αποικίες μερικών δεκάδων χιλιάδων έξω από τη πυκνοκατοικημένη Γάζα των 2,5 εκατομμυρίων, πάνω στην παλαιστινιακή γη, ρεϊβάροντας, δηλαδή παρτάροντας πάνω στους υλικούς πόρους των παλαιστίνιων που λυμαίνονται. Το τελευταίο δε σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους είναι καραμπινάτο έγκλημα πολέμου (λεηλασία γης και πόρων αλλου λαού) Μα διάολε, το κοσμικό FLN έκανε ακριβώς τα ίδια και απαράλλαχτα με τη Χαμάς απέναντι σε γάλλους εποίκους. Δείτε τη μάχη του Αλγερίου (ταινιάρα). Ετσι απελευθερώθηκε η Αλγερία, έτσι θα απελευθερωθεί και η Παλαιστίνη.
  • Και όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε δείχνοντας παράλληλα την απόλυτη ξετσιπωσιά και υποκρισία τους πάνω στους νόμους του διεθνούς δικαίου που οι ίδιοι καταστρατηγούν εν πλήρη συνειδήσει. Δεν μπορούν να μας λένε αηδίες για άμεση ανακωχή, όταν ποτέ δεν εφάρμοσαν τους ίδιους τους νόμους τους και τις αποφάσεις τους έναντι του Ισραήλ, όταν οι εγκληματίες πολέμου του Ισραήλ δεν κυνηγήθηκαν ποτέ από κανένα Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Παλιστίνη χωρίς δικαιοσύνη. Ο ΟΗΕ είναι καθαρά ένα όργανο λυκοσυμμαχίας των δυτικών ιμπεριαλιστών που ως πραγματικό δίκαιο έχει το δίκαιο της ισχύος των ισχυρών κρατών έναντι των ανίσχυυρων κρατών και τίποτε άλλο. Αρα τα κοκοράκια του ΟΗΕ και τα φερέφωνά τους πρέπει να ξεβρακωθούν ως αθύρματα των ιμπεριαλιστών. Πληρώνονται οι άνθρωποι γι' αυτή τη βρώμικη δουλειά που κάνουν. Είναι συνένοχοι στο έγκλημα. 
  • Η σημαία των αφεντάδων της σύγχρονης Διεθνούς Κοινότητας (credits to Λακης)
     
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι σε υπέρτερους τεχνολογικά εξοπλισμένους στρατούς, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα σε Κινα, Αλγερία, Βιετνάμ είχαν πάντα πολλούς άμαχους νεκρούς, σε ένα διαρκή αγώνα κατάκτησης θέσεων, όπου η μια γενιά έδινε την σκυτάλη στην άλλη μέχρι να σχηματιστούν οι ευνοϊκές συνθηκες (εσωτερικά και εξωτερικά της χώρας) για την οριστική απελευθέρωση.
 
Οπως και στη πολιορκία της Μαδρίτης χιλιάδες άμαχοι θα προσπαθούν να μετακινηθούν προς μέρη που το Ισραήλ όρισε ως ζώνες ασφαλείας εντός της Γάζας. Η μετακίνηση θα γινεται σταδιακά, κατά τη διάρκεια βδομάδων καθώς θα συνεχίζεται ο πόλεμος. Οχι αμέσως, όπως θέλουν οι φασίστες του Ισραηλ.  Η Αίγυπτος δεν πρόκειται ποτέ να ανοιξει τα σύνορα, παρά μόνο για ελάχιστους που χρειάζονται σοβαρή ιατρική φροντίδα και αφού περάσουν αρκετές μέρες μαχών. Αυτό είναι ξεκάθαρο και από τις δηλώσεις του Χανίγια.
 
Η πλειοψηφία και ο πυρήνας των παλαιστινίων των 2 εκατομμυρίων θα μεινει στις επάλξεις υποστηρίζοντας την αντίσταση όχι μόνο ηθικά αλλα με τα ίδια τους τα σώματα, με ό,τι μέσο διαθέτει. Σίγουρα έχουν διαμοιραστεί οδηγίες σε όλους τους κατοίκους της Γάζας που θα παραμείνουν στις επάλξεις για να αξιοποιήσουν υλικα του εμπορίου προκειμένου να τα μετατρέψουν σε φονικά όπλα στην περίπτωση που οι πεζικάριοι του Ισραήλ διαβούν τα σοκάκια, τις γειτονιές, τα σπίτια τους.. Ο βασικός ιθύνων νούς των ειδικών ένοπλων επιχειρήσεων της Χαμάς που σκόρπιζε τον τρόμο σε στρατιώτες και εποίκους, με το νομ ντε γκερ: Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, που του εδωσε ο ίδιος ο εχθρός, ο Γιάχια Αγιάς, έφτιαξε τις ισχυρότερες βόμβες στη Δεύτερη Ιντιφάντα με υλικά του εμπορίου. Ηταν ο φόβος και ο τρόμος των σιωνιστών, ο άνθρωπος φάντασμα που μετακινούνταν σε Δυτική Οχθη και Γάζα μεταμφιεσμένος, κοιμόταν κάθε βράδυ σε διαφορετικό σπίτι και έπαιζε τις χημικές ενώσεις, τη φυσική και τα ηλεκτρονικά στα δάκτυλα. Ενας πραγματικός μηχανικός Μαγκάιβερ αλλά ταγμένος στην υπόθεση της Αντίστασης. Την εποχή εκεινη οι μαχητές της Δεύτερης Ιντιφάντα δεν είχαν ρουκέτες και πυρομαχικά. Αξιοποιούσαν ότι μπορούσαν να βρουν σε επιθέσεις αυτοκτονίας απέναντι στη θηριωδία του σιωνιστικου στρατού που σκότωνε αδιάκριτα παλαιστίνιους αμάχους, παιδια και γυναίκες. Οι βομβιστές αυτοκτονίας εκείνη την εποχή ήταν τα F-16 των φτωχών. Τα μέλη των ΙΖεντίν Αλ Κασάμ, του ένοπλου σκέλους της Χαμάς, αποκαλούνται γιοι του μηχανικου, προς τιμήν του. Είναι αυτός που έθεσε τις βάσεις για να εξελιχθεί η αντίσταση ενός λαϊκού επαναστατικού αντάρτικου στρατού σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
 
Γιάχια Αγιάς, ο μηχανικός  
 
Η αντίσταση ακόμη δεν έχει ανοιξει τα χαρτιά της. Η υπόγεια πολιτεία των τουνελ της Γάζας θα μείνει απόρθητη και κρύβει όπλα απέναντι στα μερκάβα που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αν το Ισραήλ επιχειρήσει πραγματικά χερσαία εισβολή δεκάδων χιλιάδων πεζικάριων και αρμάτων μάχης θα υποστεί συντριπτικές απώλειες από μαχητές που θα εμφανίζονται σε απόσταση αναπνοής από τούνελ της υπόγειας πολιτείας σε άγνωστα για το Ισραήλ σημεία. Για να νικήσει το Ισραήλ, θα πρέπει να στείλει μεγάλο κομμάτι του στρατού του, πλην, όμως, καραδοκεί μια Χεζμπολάχ παραδίπλα καθώς και άλλα αραβικά κράτη και το ίδιο το Ιράν. Με συντριπτικές απώλειες, η ισορροπία του τρομου και της ισχύος αλλάζει προς όφελος των αράβων και το Ισραήλ μας τελειώνει.
 
Πριν λίγο οι γιοι του μηχανικού ανέβασαν νεο βίντεο, για το τι περιμένει τους εισβολείς:

 
 
Ο Νετανιάχου δεν μπορεί πια να λέει ψέματα στους ισραηλινους. Αν δεν τολμήσει να εισβάλει σοβαρά στη Γάζα, τότε το Ισραήλ είναι μακροπρόθεσμα τελειωμένο. Γιατί οι γαζαίοι θα ξανακάνουν επίθεση στο Ισραήλ στο μέλλον, με πολύ μεγαλύτερη ισχύ απ' ότι μπορείτε να φανταστείτε. 
 
 
Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

 

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημειώσεις πάνω στον σύγχρονο καπιταλισμό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό

Γιατί η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωναζισμού

Για την ισχυροποίηση της παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική Οχθη –Η Φωλιά των Λεόντων